September 20 Full Moon Reading šŸŒ

Hello! I hope you are enjoying the transition into Autumn as much as I am. I really love the way the air becomes crisp around this time; and of course the colors of the leaves are beautiful. This full moon is occurring in sidereal Pisces, with Mars in combustion with the Sun. You might be feeling tired with power struggles occurring in your life. It’s a good time to reflect on where you are holding onto power unnecessarily, to the point where you are domineering the people you’re engaged with. You might also feel powerless somewhere, like you are under something’s thumb – consider if a discussion or departure may be in order. Pisces comes under the rulership of the expansive Jupiter, which is currently retrograding into Capricorn, its sign of debilitation. You could feel like you’re repeating cycles that you thought had ended by now; it could be time to take a practical approach to these issues without being impulsive. Let some time pass before making major decisions right now.

I am happy to be using some new decks I acquired this past week. They are the Osho Zen Tarot and The Four Agreements, of the book by Don Miguel Ruiz. I am really impressed by the artwork and messages of both decks and am excited to start using them more often.

Remember that these readings are for general purposes and are not meant to tell you what you should do with your life – you and your intuition and judgment are the best tools for making decisions in your life.

Decks used:

Full Moon Insights:

  1. What is being released or called for forgiveness? Ace of Pentacles – Maturity
  2. What is the full moon illuminating/revealing? Justice – Breakthrough
  3. What comes next? Judgment – Beyond Illusion

Additional cards:

  • Fixed Moon – Hold Your Vision
  • New Moon – A new start is coming!
  • Be impeccable with your word – Enjoy heaven on earth
  • 46 – Soak in a Bath
  • 55 – Write a Gratitude List

This spread was really fascinating to interpret; my initial interpretation will become available on my YouTube channel! I’ll update this post with the link once it is ready for view. Let’s get into the reading:

This spread depicts a great emergence or breaching of a threshold, resulting in transformation. The first card is the Ace of “Rainbows,” intended as Pentacles, depicted as a serene figure enclosed in a rainbow-faceted lens or jewel, bordered by an ouroboros. The title is Maturity. Following this is a figure bursting through a wall with immense power and fiery colors, indicating passion and even aggression – Breakthrough. Finally, arriving at the butterfly-masked figure depicting Beyond Illusion. To me this is really telling a story of a big transformation. Maturity is like a dormant seed which has reached a state of maturation and met the right conditions to begin sprouting, prompting the visceral breakthrough of new life. Throughout the week I heard multiple people reference the process of a butterfly breaking out of its chrysalis and how important it is not to disturb the butterfly as it struggles, for the struggle is how the butterfly develops the strength it needs to use its new wings. If this process is disturbed then the butterfly will not be able to take flight and will ultimately die. In short, big shifts like this are not without their painful moments.

These cards are further clarified by the Fixed Moon – Hold Your Vision and the New Moon – A new start is coming! The sense I get from this spread is that a lot of you may have made an attempt to advance a vision or plan, but it didn’t work out for one reason or another, so you made peace with it and got comfortable with what you have. This is where the figure from Maturity starts, serene and incubating. The conditions have come about to present you with that Ace of Pentacles opportunity you were searching for, even though you may have moved on and made peace with the situation not panning out the way you wanted. The opportunity is coming back around, now that the timing is right. There is an “enough is enough” kind of experience with the Breakthrough card – you’ve reached the limit of what you can get out of your present circumstances whatever they may be. Being this is the suit of pentacles it is more likely to be referring to job/career, home, health, or simply a physical environment you are in. Something has fulfilled its purpose in your life and it is time to blossom into the butterfly, to fly to new ventures. Something is pushing you from stasis into motion. Your vision is being drawn down to earth to manifest, after all.

The other card I pulled was from the Four Agreements deck and focuses on the first agreement: Be impeccable with your word. I recommend checking out this book if you haven’t – it is not a very long read and has a pleasant message. According to the author, be impeccable word means to “speak with integrity. Say only what you mean. Avoid using the word to speak against yourself or to gossip about others. Use the power of your word in the direction of truth and love.” Don’t forget the impact your word has on creating your experience of reality. If you always speak ill of others or yourself, you will feel like you are surrounded by toxicity and your satisfaction will suffer from it. Likewise, it doesn’t help you to depart from a job or experience harboring resentment or gossiping about the people you are leaving behind. In combination with the self-care cards, especially writing a gratitude list, realize that your experience served a valuable purpose in your life. It could be that all its challenges are what made it possible for you to dream of greater opportunities for yourself that you can now step into with confidence. There is always a lesson to be grateful for receiving from our experiences, and when you choose this perspective you surround yourself with abundance and create heaven on earth for yourself. Take some time to journal about what you are grateful for from the experience you are leaving behind.

Additionally, consider taking a cleansing bath as you transition into your new venture. My favorite way to do this is to create a mixture of milk powder, salts (epsom salt, sea salt, etc), and herbs that promote cleansing and protection (rosemary, sage, rose, etc) in a satchet that I put in my bath. In the past I have used tea bags from this specific tea to accomplish this. You want to submerge yourself into the bath and slide your body in the tub so that your body is “passing through” the water head to toe. You can do this several times, and then try not to shower after the bath (I shower beforehand on days that I do this). You can also include crystals and incense if you desire, just be careful and do your research on what crystals are safe to submerge in water. Many will rust or release toxic heavy metals that you do not want to be soaking in. In general, quartz is a safe bet for submerging in water.

A small note – I don’t usually pay much attention to numerology, but both the 46 and 55 of the self-care cards add up to 10, which signify endings or closing cycles in tarot (coming back to the moon in Pisces!) To me this reinforces the use of these practices as ways to close out an important experience in your life. Good endings make great beginnings, and this ending is in your hands!


Thank you!

I hope you enjoyed this reading. Thank you very much for stopping by. Please leave a comment with your feedback or your experience!

Leave a Reply

Shopping Cart
Scroll to Top